6 Mayıs 2009 Çarşamba

ilk sevgililer günü


14 Şubat 1999.Bu tarih yeni evli olan bendenizin ilk Sevgililer Günü. O gün tüm sevgililer gibi benim için de harika bir gündü. En azından öyle olmasını umuyordum. Tüm haftamı bu günü tasarlayarak geçirmiştim. O gece özel bir yemeğe çıkacağımızdan o kadar eminim ki…Fantezilerimi gerçekleştirmekte çok kararlıydım. Akmerkez’de leoparı andıran ne kadar şey varsa alıp eve getirdim ve yatak vahşi bir ormana çevirdim. Her taraf küçük mumlarla donatılmış, bir şişe kırmızı şarap, iki kadeh, ortada tek bir kırmızı gül ve evlilik resmimiz…

Yatağımız leopar desenli saten, üzeri kırmızı gül yapraklarıyla süslenmiş, her biri gerçek ve kaç para biliyor musunuz?... Neyse, sakin olmalıyım. Perdeler simsiyahtı ve içeride inanılmaz bir ambiyans vardı, görmeliydiniz.Sanki George Colleny ve Jenifer Lopez süiti.Müzik de tamam.Bakalım akşam nereye gidiyoruz? Telefon çalıyor.Arayan Noyan.” Tatlım hazırlan yemeğe gidiyoruz.” (Yaşasın!) “Tamam nereye?” diyorum, sürpriz olduğunu söylüyor .Çıkıyoruz yola. Yolumuz Gamze’lerin evine doğru uzanıyor.”Hayırdır?” dediğimde onların da bizimle geleceğini öğreniyorum.Hep beraber Japon lokantasında suşi yemeğe gittiğimizi öğreniyorum ve inanamıyorum.İkiye iki bir masaya oturtuluyoruz sırayla.Bari karşılıklı küçük bir masada otursaydık dediğimde, “bunun özelliği bu, adam önünde balıkları yapıyor, sen yiyorsun” deniyor. “Tamam,öyle olsun” diyorum. Hayatımda yemediğim suşının ne olduğunu, kusarken öğrenmiş oluyorum. Ne yapayım, daha önce hiç çiğ balık yememişim ki.İçkisiz yemeğimiz tabaktaki pirinç taneleri çubuklar yardımıyla yemeye çalışmamla iki saatte bitmiş oluyor.Oradan çıktığımızda çok aç olduğumuzu hatırlıyorum. Eve en yakın köfteci “Düldül”ün yanına arabayı çekip karnımızı güzel doyuruyoruz. Gecenin çok uzun süreceğini sandığımızdan saat ondan sonra ne yapılabileceğini planlamıştık tabii.”Nereye gidelim şimdi?” diyoruz Gamze’yle.( Kız halden anlıyor.) Vedalaşıyoruz.

Eve geldiğimizde yatak odasındaki tüm mumları yakıp hazırlıklarımı bitirmem yedi saniyemi almıştı sanırım.Çok heyecanlıydım, acaba beğenecek mi diye. “Noyaan, gelsene içeri canım” diye cilve yapıyorum. Noyan geliyor. Bugüne kadar hayatımda denemediğim bin tane figürü bir araya getirerek dans etmeye çalışıyorum. Noyan şaşkın halde, dans ettiğimi görmüyor bile ama gözü komodindeki mumların içindeki evlilik fotoğrafımıza takılıyor önce. Özlü bir yorum geliyor ardından: “Aaa, ne kız burası böyle, türbe gibi.Sanki ölmüşüz de dua etmeye gelmişler” deyip başlıyor gülmeye.Ama ben motivasyonumu hiç bozmuyorum ve onu müzik eşliğinde yatağa itiyorum. Tabii yatağın saten olduğunu unutuyorum ve sevgili kocam yere düşüyor. Kafasını tutarak “Anam anam, kafam, kayıyor bunlar be!” diye söylenmeye başlıyor.Dansımı yarıda kesip kalkmasına yardım ediyor ve tekrar yatağa yatırıyorum. Bu sefer üstümdeki leopar desenli geceliğime takıyor kafayı. “Hıımm, bu da ucuz onlardan galiba” diyor. “Aaa nerden çıkardın?” diye sorduğumda da “Elektrikleniyor, görmüyor musun?” diye yanıtlıyor. Allah Allah, acaba beğenmedi mi, deyip elektriklenme testine tabi tutmaya başlıyorum geceliğimi çaktırmadan. Ama azimle devam ediyorum. Sağımız solumuz küçücük mumlarla çevrili. Şaraba doğru yöneliyorum ki, Noyan’ın tavana dikili kalmış gözleri dikkatimi çekiyor. Şarap elimde, yatağın tepesinde, elektriklenme testinden yeni çıkmış geceliğimle araba sileceğine benzer bir halde son bir hamle yapıp, dans etmeye başlıyorum tekrar. Özlü cümleler art arda geliyor: “Karıcım, aman ha sakın uyuma! Valla yanarız bu kadar mumla! Allah muhafaza sabah bir tek dişimizden tanırlar, kömür oluruz” diyor. Birden başım dönüyor ve üstüne kusmak istiyorum yiyemediğim suşilerı.

“Yahuu Noyan, kömür ol emi! Hatta Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın! Delirdin mi be adam! Üstümde leoparlar, her yer püfür püfür erotizm kokuyor, inanılmaz güzel bir müzik, sekiz saate hazırlanmış mükemmel bir oda ve sen, evet sen!.. Kaç kadın böylesi bir geceye bu kadar güzel hazırlanıyor haberin var mı? Ve acaba kaçı şu an benim durumumda? Kömür ol emi Noyan, kömür olda bütün ülke ısınsın, o kadar yan yani! Nerede ulan benim şu panda pijamalarım? Haahhh şöyle, sana bu bile çok. İyi geceler Noyan, umarım Allah rahatlık verir de uyursun.Ne diyeyim ben sana, ne diyeyim ya!”

17 yorum:

  1. Çok çok güzel..
    Bu blogu bugün keşfettim..
    Takipteyim..
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. :))) ah şu erkekler.

    YanıtlaSil
  3. e gece hatalarla başlamış güzel bitmesi zor görünyüdu zaten. bi de sevgiliniz hakkında bazı şüphelere katıldım. zira normal bi erkeğin bu ortam karşısında yapacağı şey bellidir :D yok türbe gibi olmuş, yok elektiriklenme var gibi cümlelerle oyalanmaz :)

    YanıtlaSil
  4. zeugma takşp et bende seni takipteyim madem öyle:)))
    neslihannnn..ahhh çekme onlar olmasa bunca malzeme nerden çıkardı amaaa:))

    stickman..ahh canım yaa sevgilinizz demişsinn eşim eşimmm ne sevgilisiii.:))) elbette sevgilinin yapacağı şey belli ...sorun evli olup böyle bir geceyi kutlamaya kalkan bendee bendeee..evlendin artık be kardeşim, neee o sevgili günü münüü dimi ama..al işte sana sevgili günü tepe tepee kullan derler adama böyle:DD

    YanıtlaSil
  5. Çok haklısın onlar olmasa :)))

    YanıtlaSil
  6. Son nokta, yok bu sefer gerçekten düştüm hem de koltuktan. Hanım dayanamadı bozuk Türkçesiyle "ştooo , söyle ne gülüyorsun, ben de istiyorum" , hadi bakalım gel de annat şimdi yukarıdakileri, nası yapcan?

    YanıtlaSil
  7. :)))) şöyle dee "gör bak hayatımmm neeee evlilikler varrrr hayattaaa,bide beni beğenmezsinnn":))))))) işe yarayacak inan bana)))

    YanıtlaSil
  8. aaazımı açmıyorum o zaman, tek kelime etmem.
    Daha diğerlerini okumadım, bitçek diye tırsıyom, meraktanda çatlıcam ama en güzeli buydu yok yok revizyon da süperdi, annemi de babamı da eşit seviyom işte

    YanıtlaSil
  9. :))))) kaççç yorum yazdınnnnnnnn ama kaççççç sadece sana cevap yazıyorummm tüm günnn:))))))))))))soğudum senden aaaaa:)))))))))))

    YanıtlaSil
  10. bak yazıorrm buraya, millet benim peşimden koşuyor yorum yorum diye, sana bedavadan yazıyorum Meral hanım, öp te başına koy. Hepsine birkaç kere yazıcam işte!

    YanıtlaSil
  11. aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahah ...ay ben kimlerle dans ediyomuşumdaa haberim yok imişşş:))) öptümmmm de başıma koydum bile:))

    YanıtlaSil
  12. offfff gene okudum dayanamadım , çatlıcam şimdi, allam orada olmak icin neler vermezdim, kesin katıla katıla ölrdüm ama

    YanıtlaSil
  13. Gülmekten çatladım ama . Noyan'a diyecek kelime bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
  14. :)) valla o anda pek gülememiştim ama sonra bizde çok gülmüştük:))

    YanıtlaSil
  15. Bayılacam gülmektennnnn..Ben bunca blog yazısı okudum böylesini ne duydum ne okudum ...Sen harika birisin yaaaaaa seni çok seviyorum...Gülmekten gözümden yaş geldiii moralim bozuk olduğunda sürekli okuyacam bu yazıyı :))

    Allah seni her daim güldürsünn :)

    YanıtlaSil
  16. pabucum bende seni çok seviyorum sen diğerlerini de tekrar tekrar oku..hayatım roman benim..moralini bozma herşey bir anı oluyor unutma..:)

    YanıtlaSil