12 Mayıs 2009 Salı

imdatt!!! beni gazeteci sanıyolarrr!!! :SS



Evet ben de şaşırıyorum, ama aynen böyle gerçekten.... Şaka falan da yapıyorum. Bu nasıl iş anlamadım. Mail’ler, telefonlar ve utanmadan yüzüme karşı, dalga geçer gibi sorulan tuhaf sorularla karşı karşıyayım…

“Yaa Meral, sen gazetecisin bilirsin” şeklinde başlayan soru cümlelerindeki cüret karşısında dudaklarım uçuklamıyor değil. O yüzden küçük bir açıklama yaparsam kendimi rahat hissedicem.


1. Sevgili okurlar kaldırım, asfalt, belediye, haksızlık, tüketici hakları gibi sorularınıza ben nasıl cevap verebilirim, yaniii pess. Ahmet Vardar bildiğim kadarıyla bu işlerin piridir ve adamın canına okur çatır çatır.

2. Avrupa Birliği konusunda benden bilgi istemenize inanamadım. Ancak, her şeyi erbabından ve kaynağından öğrenmenizin yararınıza olacağını söyleyebilirim. Amaa “evlilik birliği” hakkında merak ettikleriniz varsa beni izlemeye edin derim.

3. Eski dergi ve gazetelerinizi temin etmek ya da falanca günkü falanca gazeteyi bulmak için arşıvleri karıştırmamı falan beklemeyin. Olacak şey değil.

4. Sevgili Nurhan Hanım, Allah razı olsun, yolladığınız değerli yazılarınızı seve seve okuyorum ama benden dergide bir köşe beklemeyin çünkü son köşeyi ben kaptım. Üzgünüm.


5. Bazı mail grupları İclal Aydın’a ulaşmak için elci olmamı istiyor. Hatta burnunun büyüdüğünü ve artık hiçbir mail’i cevaplamadığını söylüyorlar. Bir gazeteci olarak bu durumu nasıl değerlendirdiğimi soruyorlar. İnanamıyorum. Değerlendirmek? Bir gazeteci olarak? Bak görüyor musun, biri benimle kafa yapıyor diye düşünüyor ama mail’ler yediye sekiz çıkınca öyle olmadığını anlıyorum. Ayyy arkadaşlar, sabır yaa! Kadın gecesini gündüzüne katıyor, ben şahidim, çok ama çok çalışıyor. Üstelik gece yarılarına kadar derginin her türlü detayıyla ilgileniyor. Ne için? Elbette sizin için. O yüzden bu sıralar anlayışlı olursanız sevinirim. Ayrıca kendisini tanırım, hiçbir zaman burnu havada biri olmadı, aksine son derece alçak gönüllüdür diyorum ve kapıyorum konuyu.


6. Bu en tuhafı ama elime bir geçirirsem baltayla doğramayı düşündüğüm bir okurum var. Sayesinde iki tane sakinleştiriciyi birer saat arayla aldım. Aynen şöyle yazmış…ki öldürse daha iyiydi… vay efendim bu yaştan sonra yazarlığa soyunmak nasıl bir duyguymuş? Ne alakası var anlamadım ama “bu yaştan sonra” bölümüne takıldım kaldım.


7.Sevgili eşim Noyan’la, bir gazeteci olarak (söyledim size, şaka gibi) röportaj falan yapmayacağım. O benim gizli kahramanımdır ama belki ilerde… Neden olmasın?

8. Aynur abla sana inanmıyorum yaa! “Devlet dairesinde benim tanıdığım olsa ne yazar!” diyecekken, bana “Basının açamayacağı kapı yoktur” demen içler acısı bir durumu ortaya koyuyor. Kınadım.


9.Tiyatro ya da konser biletleri temini için bir sürü medeni çözümler üretildi, yani pess! Ben size nereden davetiye ayarlayabilirim? Yaaaaa gidin biletinizi alın, ayıp valla! Bu derginin sahibi ben değilim, yanlış anladınız, ben sadece bir A4 sayfasını dolduracak ve bir haftanızı gülümseyerek geçirmenize katkıda bulunacak bu güzel dergide tek bir sayfayım. O kadar! Beni sevin, okuyun, beğenin, eleştirin… Yazılarımla ilgili tabii! Ama bana gazeteci demeyin, çok ayıp. Ondan sonra olur olmaz her yerde devamlı azar işiten ben oluyorum. Tanımadığım onca insan beni gazeteci sanabilir, bunu anlayabiliyorum ama şu akraba topluluğum ve arkadaşlarımın bu enteresan soruları karşısında damarlarım çekiliyor, nefes darlığım tutuyor, yıkılıyorum. Yı – kı – lı – yooo – rum!

9 yorum:

  1. bizim insalarımız çok önem verir böyle şeylere. böyle şeyler nedir? acarsak; 'herşeyden anlayan, bilgili, akıl hocalarının olmasını isterler. cevrelerinde böyle insanların varlığını hissedince de hemen harekete geçerler. her sorununu bu insanların çözmesini ya da bu insanların tavsiyelerini isterler. Siz de cevrenizde boyle tanınıyorsunuz heralde meral hanım. Allah yardımcınız olsun:))

    YanıtlaSil
  2. akıll ve hocalık:)))) bide bennn:)))) bana kaldıysa yandı millet yandııııııı:))))) gerçekten Allah yardımcımız olsunn hep beraberr:))

    YanıtlaSil
  3. :)) o zman cevreniz imajinizi yanlış anlamış olmalı:) neyse yazıyı okuyan başının çaresine bakar artık:)

    YanıtlaSil
  4. muhabbet kuşu murat senmişsin:) merhaba tekrar..şaka bi yana elimden geldiğince yardım etmeyi severim aslında sadece fazlası zarar..sonu yokk yanii bi başladımı bitmezzzz:)

    YanıtlaSil
  5. o zaman tekrar merhaba meral hanım:)) Haklısın bu konuda sonu gelmiyor. Ufaktan iyilikler yapalaım ama bizim yaptıgımızı bilmesinler en iyisi:)

    YanıtlaSil
  6. ahahaha Aynur ablaya koptum xD ayrıca o sözüde beynimin bi köşesnize yazım xD süpper ya :D

    YanıtlaSil
  7. :)))) abartı sanıyosun dimi..ıı ıı..hepsi gerçekkk:))) basın basındı o zamanlar her kapıyı açardı:))) sen bu zamanda yazma bence bunu bi köşeye ...derim..:))))
    teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. ehuehu :) belki hediye,promosyon tiyatro bileti istiyodur :D

    YanıtlaSil