1 Mayıs 2009 Cuma

Yaşlanmak...


Yaşlanmaktan daha kötü bir şey olmadığını mı sanıyorsunuz ?Olmaz mı hiç? YaşlanAAAmamak!

Şaşırdığınızı biliyorum, hiç bir baskı altında kalmadım, başıma saksı da düşmedi.Yaşlanmaktan korkarım ve sürekli bundan bahsederim,haklısınız.Ama öğrendim ki,ağız tadıyla yaşlanmak çok daha güzelmiş.

Malum,baharın tatlı esintileri başladı.Yenilenme zamanı,tüy dökme mevsimi.Kış boyunca aldığımız ve kazakları altına sakladığımız kiloları gizlemek gitgide imkansızlaşıyor.Yerçekimine karşı verdiğimiz savaş da ayrıca sürüyor.Konuyu kendime getireceğimi tahmin etmişsinizdir.Bu sefer ne yaptığımı merak ettiğinizi biliyorum.Botox serüvenimde ikinci raunt: Sonuç bu sefer facia . Noyan bir süreliğine hafif dozda bir antidepresan kullanmanın beni rahatlatacağını söylüyor… Hayır bir şey değil, bu sefer kızları da kandırdım…

KIZLAR BOTOX’TA

Botox sırasının gelmesini bekleyen bir hanımefendi “Ne kadar cesursunuz! Ben tam iki saattir bu iğneleri nasıl yaptıracağımı düşünüyorum” dedi. kızlar yetmezmiş gibi yarım saatte onu da ikna ettim tabii.”Hanımefendi hiç acımıyor, korkmayın. Hem biz kadınlar ne acılara dayanıyoruz, bu ne ki?” diyerek hanımefendiyi de aramıza kattım.Nereden bilebilirdim kadıncağızın acı eşiğinin çok düşük olduğunu ve en ufak bir acıda bayılacağını!

Alnına uyuşturucu krem sürülen kızlar sırayla içeri alındı.”Allah’ım bu da ne?” dedim; içeri güle oynaya giren,dışarı kan revan içinde ve mosmor çıkıyordu.Yoo,ben daha önce botox yaptırdım, hiç böyle kanlı olay değildi bu.Parasını da ödedik, artık geri dönüş yok diye düşündüm.Bir kez daha gördüm ki,para insanın canından bile değerli olabiliyormuş. Acılar içinde biten bir botox seansı sonunda yüzümüz,gözümüz mosmor döndük eve. Tamam da bir tuhaflık var bu işte.Sol göz kapağım neden diğeriyle aynı zamanda kapanmıyor? Aman Tanrım yoksa kalıcı bir felç mi geçiriyorum? Neler oluyor böyle? İki hafta sonra değişimleri görmek için hepimiz bir araya geldik.Evet, yine bir beş yaş fark etti ama görünüm feci,herkes az önce trafik cezası yemiş gibi geziyor.”Ne kızacağım,asıl sen kızgınsın” diyor diğeri.Anlayacağınız kızgın bir gençleşme! Madem kızacaksın,ne diye gençleşmeye merak sarıyorsun kardeşim!

Yok yok , bu adam kesin yanlış yere yaptı iğneleri.Kaşlarım alnımım tepesine çıktı,saçımla bütünleşecek neredeyse; o kadar kızgın görünüyorum! Allah’ım, üstelik ne gülebiliyorum ne gerçekten kızabiliyorum ne üzülebiliyorum!Etrafımdakilerin tek söylediği şey “Senin bir şeye mi canın sıkıldı?” Bilenler de dalga geçiyor Kuzenimle çok duygusal bir anımı paylaşıyorum,” Ya Meral abla,anlıyorum çok iyi niyetle anlatıyorsun bunları ama senden korkuyorum,çok kötü bakıyorsun. Ya ne olur sende her kes gibi bazı şeyleri kabullenip huzur içinde yaşlansan?” diyerek sini krizi geçirmeme sebep oluyor ama botox’luyum ya, kriz geçirdiğim bile anlaşılmıyor.Ağlamak istiyorum çünkü çök haklı!

Ne yaptım kendime böyle? Be kadın! Sen Allah’tan daha mı iyi bileceksin? Bak bir kaşının kalkması nelere mal oldu! Güldüğünü, üzüldüğünü, sevincini, o yüzünün bin bir şekle giren halini altı ay kimse göremeyecek . Oysa sen doğal halinle güzelsin, bunu ne zaman anlayacaksın? O gülüşlerin, üzüntülerin sana kattığı güzelliği iki iğne darbesiyle yok ettin! Doğru, aynada gerçekten genç görünüyorsun ama asıl gençlik bedende değil ruhtadır,bunu bir kabul etsen…

2005

13 yorum:

  1. Her kadında bir güzellik vardır. Ben bir erkek olarak taktım bi ara bu olaya, sonra peeeh boşver dedim richırd giir gibi oldun işte

    YanıtlaSil
  2. ricırrd gereee mii!!! ööhööööööö öhööömmmm:)))

    YanıtlaSil
  3. Zeugma hanıma sorunuz, hıh

    YanıtlaSil
  4. Evet,doğru Meralciğim.
    Arkadaş top model..Bana linkini gösterdi.
    Valla doğru :)) Şaka değil yani..

    YanıtlaSil
  5. Allah sahibine bağışlasın sevgili uykusuz ne diyimm:))) hıhhta demiş bide yaa:))))

    YanıtlaSil
  6. zeugma:)))) hey Allahımmm yaaaaa anladın sen onuu:))))))) turkcell reklamı gibi kal geldi eeeeeeeeeeeeeeee...diye:)))))

    YanıtlaSil
  7. mırrrrr @Zeugma
    ricırd giyr işte!

    YanıtlaSil
  8. O zaman blogunun linkini kaldırayım blogumdan Meralciğim :))
    Ünlü ünlüyü buldu işte..Ne mutlu size :))))
    Ben de menajeriniz olayım :DDD
    İşin aslı çok keyifli yazıyorsun,yazma o zaman sen de,değil mi ama :))

    YanıtlaSil
  9. buyurr akrepp dicem yine kızıcak bakk yaaa hemen linkimi kaldırıyor bak senn:))) çiğ yicem seni en sonunda du bakalım:))))) bak şimdi ünlü ünlüyü buldu derkenn insanı neden merakta bırakıyosunuz ama:)) ben şimdi bu ünlünün resmi yerine mangal keyfine bakar dururum artık etler nasıl pişti diye:) ünlü beyy siz kimsiniz??? hazır bedava yorum yazarken ben bi sorim dedim de??:))

    YanıtlaSil
  10. ııh yazmıcam yorum morum, inatla yeni postunuzu bekliciiim

    YanıtlaSil
  11. hmmmm dur ben bu akşama özel bir eski yazımı yayınlimmde belki bir yardımı olur sanada:)))

    YanıtlaSil
  12. 2 gün oldu diorrmmmmm nerde bu yazııııııııı , bittti diormmmmm 4 kere okudum annnamıyosunnn

    YanıtlaSil